Sywert waarschuwde matties: 'Get your shit in order'

Sywert waarschuwde matties: 'Get your shit in order' 

15 februari 2023 - 14:51

Ai, pijnlijk. Sywert van Lienden - bekend van de mondkapjes - en zijn partners in crime probeerden zich kort voor de arrestatie te ontdoen van gevoelig bewijsmateriaal. En nog steeds trouwens: momenteel wordt de overhandiging van hun telefoons en drie harde schijven van computers aangevochten bij de Hoge Raad.

Het NRC doet uit de doeken hoe Sywert mede-compagnon Van Gestel waarschuwde dat hij zo snel mogelijk zich van alle gevoelige informatie moest ontdoen: "Dus als je het hebt over computers, mobieltjes, schijven, get your shit in order. Wij gaan zelf laptops, telefoons, schijven even wegbrengen."

Dit zou hij gezegd hebben vlak voordat het persbericht over het strafrechtelijk onderzoek naar buiten kwam: "Heel even kijken wat er nou gebeurt, misschien gebeurt er wel helemaal niks, maar in ieder geval preventief zorgen dat we niet in de eerste twee dagen een knock-out hebben.”

Heel goed bedacht. Jammer voor hen dat ze al afgeluisterd werden. Sywert zelf deed in elk geval erg zijn best: "Denk ook even na over je mobiel, waar je die neerlegt. Misschien even een andere telefoon tijdelijk gebruiken, of zo. Leg het gewoon niet in het zicht. [...] Ik ga hem nu wegbrengen en ik ga zo een Nokiaatje even kopen en dan wacht ik wel even een week of twee weken.”

Weet u wie ook een Nokiaatje had? Precies! Met andere woorden, dit zaakje stinkt en zegt alles over hoe er in de politiek wordt omgegaan met die open bestuurscultuur. Hoe dan ook, Sywert werkt in tegenstelling tot wat hij beweert totaal niet mee. Tot de Hoge Raad een definitieve uitspraak in deze kwestie heeft gedaan, liggen de spullen in een kluis in het kabinet van de rechter-commissaris in Rotterdam.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml