Tabaksfabrikanten trekken preventieakkoord niet 

23 november 2018 - 13:13

Niet geheel verrassend natuurlijk, maar de Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK) is "verbijsterd" over het Nationaal Preventieakkoord, dat vanmiddag wordt gepresenteerd.

"De maatregelen die voorliggen zijn irrationeel, betuttelend en dragen niet bij aan de doelstelling om roken te ontmoedigen", zo neemt de club tegenover het ANP al een voorschot op de presentatie.

"Je kunt je afvragen of ze het beste voor hebben met de rokers, of dat hier andere rekeningen worden vereffend", zegt directeur Jan Hein Sträter. "Immers, de maatregelen die voorliggen schieten hun doel voorbij en zijn niet bewezen effectief."

Hij zegt onder meer dat er volgens het akkoord in 2020 neutrale verpakkingen voor tabaksproducten moeten komen "terwijl in Australië en Frankrijk duidelijk is gebleken dat deze maatregel helemaal niet effectief is".

De VSK zegt dat het invoeren van neutrale verpakkingen ook ,,een grove inbreuk is op het intellectueel eigendom". Een voorgestelde accijnsverhoging in 2020 zou ook tegen wettelijke afspraken indruisen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie