Taghi en neef de advocaat communiceerden via briefjes

Taghi en neef de advocaat communiceerden via briefjes 

14 april 2022 - 11:46

Zeer tegen de wens van de verdachte in, heeft het Openbaar Ministerie beelden getoond hoe Ridouan Taghi en zijn neef Youssef met elkaar communiceerden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Taghi werd vorig jaar talloze malen door zijn neef bezocht, nadat hij zich als een van de advocaten van had gemeld. Ze werden weliswaar gescheiden door een glaswand, maar in het videomateriaal is te zien hoe het tweetal driftig communiceert via geschreven notities die zij elkaar laten lezen en vervolgens doorkrassen. Ook toonde de neef volgens het OM op zijn iPad schermafbeeldingen van chats die interessant waren voor Taghi, zodat hij zijn dubieuze praktijken vanuit de cel kon voortzetten.

De advocaten van de advocaat van Taghi verzetten zich tegen het tonen van de ongeveer twintig minuten durende visualisatie. De neef besloot op het laatste moment om van de zitting weg te blijven, omdat hij volgens zijn advocaten "geen zin heeft in een showproces". De raadslieden betichten het OM ervan dat het een "trial by media" op touw zet door met beeldpresentaties op de proppen te komen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml