Taliban: 'Afghanen, vluchten vanaf nu haram'

Taliban: 'Afghanen, vluchten vanaf nu haram' 

24 augustus 2021 - 17:22

Wat een fijne jongens zijn het toch, die talibanstrijders. Ondanks herhaalde beloftes dat alles anders zal zijn vergeleken met de duistere jaren 90, blijkt het in de praktijk wel mee te vallen met hoe erg dit groepje haatbaarden veranderd is.

Zo verbiedt de taliban vanaf heden alle Afghanen om het land te ontvluchten. Dus iedereen die nog niet op het vliegveld is heeft dikke pech. Alle toegangswegen naar het vliegveld van Kabul worden afgesloten. Buitenlanders mogen (nog) wel erdoor, maar het is maar de vraag voor hoe lang nog. In elk geval wordt de deadline van 31 augustus niet verlengd. 

Dat de taliban 'a' zegt, 'b' doet en daarbij doet alsnof hun neus bloedt, blijkt al wat langer. Zo zouden er geen wraakacties worden uitgevoerd en zegt de groepering "alles in het verleden vergeten te zijn". De Verenigde Naties meldden eerder op de dag dat er betrouwbare meldingen zijn van executies op straat. 

De Taliban zeggen nu te werken aan een "procedure zodat vrouwen weer aan het werk kunnen". Tijdens het eerste Taliban-regime in de jaren 90 was dit zoals u weet haram zoals maar weinig dingen haram zijn en mochten vrouwen niet werken of naar school. En, verrassing: kort na de machtsovername vorige week zondag kwamen al meldingen vanuit verschillende Afghaanse regio's dat vrouwen thuis moesten blijven. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml