Taliban: 'Meisjes mogen weer naar school', grapje!

Taliban: 'Meisjes mogen weer naar school', grapje! 

23 maart 2022 - 11:29

De Taliban. De terroristen nieuwe machthebbers van Afghanistan kondigden eerst nog doodleuk aan dat ze ten aanzien van vrouwenrechten met hun hoofd wat meer in de moderne tijd zitten zodat bijvoorbeeld meisjes weer naar de middelbare school zouden mogen, MAAR u verwacht het niet: dat besluit is vandaag toch weer ingetrokken.

Volgens het 'ministerie' van Onderwijs mag dat namelijk niet van het geloof moet er eerst een plan komen dat in overeenstemming is met de islamitische wet. Een dikke klap in het gezicht voor meisjes in Afghanistan. "Op een aantal scholen waar ik leraren en activisten sprak, kwamen meisjes wel opdagen, maar mochten zij de school niet in. En dat is echt een enorme klap, er werd gehuild", aldus correspondent Aletta André van de NOS.

De ware aard van het beestje komt naar boven, dus. Overigens gaat het sowieso niet zo goed met het waarmaken van alle mooie beloftes sinds de machtsovername. Op veel plekken is er nog steeds geen hoger onderwijs voor meisjes en worden vrouwen geweerd uit het openbaar bestuur.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml