Taliban: 'Mensenrechtencommissie niet meer noodzakelijk'

Taliban: 'Mensenrechtencommissie niet meer noodzakelijk' 

17 mei 2022 - 13:58

Afghanistan dreigt sinds de machtsgreep van de Taliban langzaam maar zeker naar de middeleeuwen terug te vallen. De nieuwe machthebbers hebben vandaag de onafhankelijke mensenrechtencommissie in het land ontbonden omdat die  "niet meer noodzakelijk" zou zijn.

De werkzaamheden van de opgedoekte commissie behelsden onder andere het documenteren van burgerslachtoffers van de oorlog die twee decennia in Afghanistan woedde.

Toen de Afghaanse regering afgelopen weekend haar eerste begroting presenteerde, meldde ze al de sluiting van de Nationale Veiligheidsraad en een verzoeningsraad die de vrede moest bevorderen. "Deze afdelingen worden niet nodig geacht, dus zijn ze ontbonden", aldus een regeringswoordvoerder. "Maar als ze in de toekomst nodig zijn, kunnen ze hun activiteiten hervatten." Tuurlijk.

Sinds de haatbaarden van de Taliban in augustus de macht grepen hebben ze meerdere instanties gesloten die de rechten en vrijheden van burgers beoogden te beschermen, zoals de kiescommissie en het ministerie van Vrouwenzaken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml