Taliban: VS-kerkhof in Afghanistan
Buitenland

Taliban: VS-kerkhof in Afghanistan.

We zullen het misschien bijna vergeten, maar er woedt nog steeds een oorlog in Afghanistan tussen de Taliban en een coalitie onder leiding van de VS. Donald Trump gaf gisteravond aan dat Amerika bereid is om duizenden extra militairen naar het land te sturen (in tegenstelling tot zijn verkiezingsbelofte). Vandaag kwam de Taliban met een reactie.

"We zijn nog lang niet oorlogsmoe en we zullen blijven vechten zolang er Amerikaanse militairen in Afghanistan zijn. We zullen ze angst aanjagen", aldus Taliban-woordvoerder Zabiullah Mujahid. "Het zal een nieuw kerkhof worden voor de VS."  

Trump gaf in zijn speech aan dat de VS "vecht om te winnen" (al zestien jaar zonder behoorlijk succes, maar goed). "De consequenties van een snelle exit zijn onacceptabel. Er zou een vacuüm ontstaan waarin terreurgroepen vrij spel hebben", daarbij verwijzend naar IS in Irak. 

Kortom, dit langlopende conflict gaat nog wel een tijdje duren. Bekijk hieronder de volledige toespraak van Trump (tip: ga er even voor zitten want het duurt een tijdje):

Alle artikelen geladen. Overzicht →