Talkshow Marcel & Gijs slap en saai trucje

Talkshow Marcel & Gijs slap en saai trucje 

06 juni 2023 - 16:52

Twee grachtengordels jongens die niet heel lang geleden nog redelijk anoniem als zzp'ers voor matig gelezen kranten en bladen schreven, die ogenschijnlijk beter bij de VPRO passen dan bij commerciële jongens van SBS6, die desalniettemin de komende vier weken elke dag een talkshow aan elkaar gaan praten, op de plaats van de veteranen van de snelle mening, Derksen, Gijp en Genee, die op vakantie zijn. Een geniale vondst of een recept voor een mislukking?

Wie de eerste aflevering van Marcel & Gijs gisteravond heeft gekeken kan niet anders concluderen dan dat zij (schrijver en columnist Marcel van Roosmalen en interviewer en podcastmaker Gijs Groenteman) zelf ook niet heel goed weten wat ze met de situatie aan moeten. Een talkshow krijgen is één ding, een talkshow vullen met interessant materiaal is duidelijk een tweede. Wat het uiteindelijk is geworden is een verlengde versie van hun eerdere talkshow bij BNNVARA, Media Inside, maar dan met een wat bredere insteek.

Zo is Jan Slagter te gast. Met hem wordt gesproken over cancelcultuur, over woke en de recente aanvaringen van Van Roosmalen en Groenteman met hem. VVD-kamerlid Thierry Aartsen schuift aan en met hem heeft het duo het over het VVD-congres en hoe het asielbeleid moet worden hervormd. Marcel van Roosmalen wijdt nog even uit over Studio Sport-verslaggever Joep Schreuder die een boek heeft geschreven en uiteraard passeert gravinfluencer Eloise van Oranje de revu, net als het nieuwe boek van Van Roosmalen.

 Het heeft allemaal heel veel van van: doremifasol, weer een blaadje vol. Nergens wordt het écht spannend of écht grappig. Het al dan niet gespeelde ironische en quasi nonchalante trucje dat Groenteman en Van Roosmalen ook hanteren in hun dagelijkse podcast en tijdens hun gezamenlijke theatershow maakt dat het allemaal wel heel erg veel van hetzelfde is. 'Kijk nou eens wat ons is overkomen, wij vreemde eenden in de bijt hebben ineens een talkshow, wij doen ook maar wat en het doet ons allemaal niet heel veel'. Dat trucje is leuk, maar ook niet meer dan leuk. In elk geval is het te weinig om een programma van vijftig minuten mee te vullen, laat staan elke dag.

Dat de kijker er op voorhand nog niet warm voor loopt blijkt ook uit de cijfers. Gisteravond keken er zeshonderdduizend mensen, iets meer dan de helft van Vandaag Inside afgelopen vrijdag, en het is nog maar de vraag hoeveel er na een maand uiteindelijk over zullen blijven. Eén ding is zeker: mocht de talkshow finaal mislukken, dan komen Groenteman en Van Roosmalen daar in hun goed beluisterde en dik gesponsorde podcast ongetwijfeld weer uitgebreid op terug. Zo dendert de machine voort. En hun inkomsten ook.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml