Tas gooien naar ambulance = celstraf
Binnenland

Tas gooien naar ambulance = celstraf.

De man die in februari een ruit van een ambulance verbrijzelde met een boodschappentas, mag als het aan Justitie ligt twee en een half jaar de cel in.

Dat werd vandaag duidelijk in de Rotterdamse rechtbank, weet RTV Rijnmond. De 53-jarige inwoner van de stad - ene Mohammed A. - stond zoals hij dat zelf formuleerde 'te spelen' met de tas waarna de hengsels braken. Toevallig net op het moment dat er een ambulance met spoed voorbij reed op de Westzeedijk. In de tas zaten onder andere bierblikjes, schoenen en een koran.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de voorruit van de ambulance de klap niet overleefde. "Het ging per ongeluk. Ik heb niets tegen ambulancemedewerkers. Ze hebben ooit mijn leven gered. Ik bied daarom mijn excuses aan", aldus de smeekbede van de verdachte.

De aanklager was hier echter niet van onder de indruk. Volgens Justitie had de man al eerder 'problemen met talloze hulpverleners' gehad. Bovendien had A. ook een drankprobleem, gebruikte hij cocaïne en heeft hij een keer geprobeerd zijn huis in brand te steken. Dit zou dan ook een bewuste actie zijn die met een celstraf bestraft dient te worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →