Tasjesdief Bijlmer steekt vrouw het ziekenhuis in
Binnenland

Tasjesdief Bijlmer steekt vrouw het ziekenhuis in.

In de Amsterdamse Bijlmer was het vannacht highlife. Een 25-jarige vrouw die door de Tongerenstraat in het afvoerputje van Nederland wandelde, kreeg uit het niets te maken met een nog onbekende man die haar tas wilde pikken. Toen dat niet direct lukte stak hij haar neer en rende alsnog weg met de tas.

De vrouw werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is kritiek en de politie onderzoekt de zaak.

Betreurenswaardig genoeg was er vannacht nóg een steekpartij in de stad die door Femke Halsema al veel veiliger is gemaakt dan door haar voorgangers. Bij een woning in de Transvaalbuurt (Amsterdam-Oost) raakten een man en een vrouw gewond.

Rond 02.00 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde gil. Een man rende daarop het huis uit en vroeg zijn buren een ambulance te bellen. "Overal bloed" zou hij hebben verkondigd, waarna de politie werd gebeld.

Eenmaal ter plaatse troffen de hulpdiensten een zwaargewonde vrouw aan. De man, die de vrouw stak, was gewond aan zijn hoofd. Hij is aan zijn verwondingen behandeld en gearresteerd. Zijn slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met haar gaat is niet bekend.

De Transvaalbuurt, daar schreef de Surinaamse Paroollezer Parveen Mohan vorig jaar dit over:

Alle artikelen geladen. Overzicht →