Terug
Tata Steel houdt wéér geen rekening met milieuregels

Tata Steel houdt wéér geen rekening met milieuregels  

01 april 2021 - 11:30

Uit een waarschuwingsbrief van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied blijkt dat staalgigant Tata Steel wederom milieuregels heeft overtreden. In de brief valt te lezen dat de fabriek onvergund hoge concentraties kwik loost in het riool, zo meldt de Volkskrant.

Niet alleen loost Tata Steel kwik, de fabriek doet ook te weinig om de uitstoot van ‘zeer zorgwekkende stoffen’ (ZZS) te verminderen en houdt geen rekening met ‘ongewone voorvallen’ bij de maatregelen die worden genomen. Een woordvoerder van Tata Steel heeft laten weten dat zij naar hun mening wel over een vergunning beschikken die het lozen van kwik toestaat en dat daarbij de concentraties kwik niet juist zijn gemeten. De fabriek benadrukt ook dat zij alles eraan doen om de uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen terug te brengen.

In 2018 kwam Tata Steel meermaals in opspraak door grafietregens die Wijk aan Zee bedolven onder het stof. Drie jaar later is dit nog steeds niet opgelost. Bewoners van Wijk aan Zee die al jaren kampen met overlast van de fabriek en niet geholpen werden door Rijkswaterstaat en de provincie zijn samen met strafrechtadvocate Bénédicte Ficq en milieustichting Frisse Wind.nu een strafzaak tegen Tata Steel begonnen. In februari 2021 besteedde De Hofbar aandacht aan de zaak.

Kijk de aflevering hier terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers