Taxi-raper met voorliefde voor zwakbegaafden de cel in
Binnenland

Taxi-raper met voorliefde voor zwakbegaafden de cel in.

Een 53-jarige ex-taxichauffeur uit Damwâld moet van de rechtbank twee jaar achter slot en grendel voor het in maart 2017 verkrachten van een zwakbegaafde vrouw in zijn auto.

De  man bracht zijn klant vanuit Leeuwarden naar haar huis in een woonvorm in Heerenveen, maar stopte onderweg op een donkere plek achter een benzinestation ter hoogte van Akkrum. Daar zou hij zijn penis uit zijn broek hebben gehaald. De vrouw moest van hem haar broek uit te trekken waarna hij haar begon te vingeren. 

Het 'incident' zorgde ervoor dat werkgever en werknemer in samenspraak tot de conclusie zijn gekomen dat het beter was om het arbeidscontract te beëindigen. 

Advocaat: Vrouw bracht DNA van mijn cliënt zelf in, hoor

De verdachte beschrijft overigens een heel andere gang van zaken. Hij zou gestopt zijn omdat de vrouw zich plots 'onwel' voelde. Inwendig onderzoek heeft vervolgens DNA-materiaal van de taxichauffeur opgeleverd. Volgens de man komt dat doordat hij haar heeft geholpen met instappen, bij het bezoeken van een toilet heeft de vrouw het toen zelf ingebracht.

U hoeft er niet voor te hebben geleerd om vast te kunnen stellen dat er zelden een slechter excuus is verzonnen door een advocaat en zijn cliënt. De rechtbank geloofde er dan ook niets van en veroordeelde de man tot twee jaar onvoorwaardelijk. Ook moet hij zijn slachtoffer een bedrag van 2.280 euro aan schadevergoeding betalen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →