Taxichauffeur die dragqueen weigerde week geschorst
Binnenland

Taxichauffeur die dragqueen weigerde week geschorst.

De taxichauffeur die vorige maand de Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz na een optreden op het slotfeest van de Gay Pride weigerde mee te nemen is een week geschorst, blijkt uit antwoorden van het college van B. en W. over de zaak. 

Vinden wij nog alleszins meevallen, aangezien destijds hier nogal de nodige ophef over was en we dus eigenlijk meer een jarenlange eenzame opsluiting in een isoleercel hadden verwacht, of zoiets.

Neemt niet weg dat het college vindt dat dit absoluut niet kan. "Helaas worden taxipassagiers nog met enige regelmaat geconfronteerd met discriminerend gedrag door de taxichauffeur", aldus het college, geciteerd door De Telegraaf.

"Het is de verantwoordelijkheid van de TTO (een bij de gemeente officieel geregistreerde taxi-organisatie) waarbij deze chauffeur is aangesloten om hem te sanctioneren. Het incident geeft aan dat antidiscriminatiebeleid in de taximarkt blijvend aandacht behoeft", zo gaat het verder. 

Overigens gaat de gemeente meteen met de TTO's en Uber om de tafel om discriminatie in de Amsterdamse taxiwereld volledig uit te bannen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →