Taxichauffeur eist 25K van politie en GGZ
Binnenland

Taxichauffeur eist 25K van politie en GGZ.

De 45-jarige taxichauffeur Said, die vier maanden geleden aan de Haagse De Savorin Lohmanlaan door een verwarde man werd geprikt, eist van GGZ-instelling Parnassia en de hermandad een voorschot van maar liefst 25.000 euro.

De chauffeur haalde de 59-jarige man op bij het politiebureau op de Haagse Burgemeester Patijnlaan, waarna Said de man moest afzetten bij een opvangadres in de Schilderswijk.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming liep het helemaal uit de klauwen. De man stak met een scherp voorwerp in op het gezicht, een arm en de rug van Said. Hierna sprintte de slechts in zijn onderbroek geklede dader weg en verstopte zich onder de tribune van Voetbal- en Cricketvereniging Quick. De hermandad schoot de man vervolgens neer en sloeg hem in de boeien.

Said is boos op de GGZ-instelling én op de politie. Volgens de naar eigen zeggen getraumatiseerde en arbeidsongeschikte Said hebben zij steken laten vallen door de verwarde man ten onrechte laten gaan. Dit is voor Said reden tot het eisen van een zeer hoge schadevergoeding, zo weet Omroep West.

Alle artikelen geladen. Overzicht →