Taxichauffeurs helpen Albanese criminelen in A'dam
Binnenland

Taxichauffeurs helpen Albanese criminelen in A'dam.

Amsterdamse taxichauffeurs spelen een grote rol bij het vervoer van criminelen en hun illegale goederen. De maffiosi blijven op die manier keurig netjes onder de radar.

Dat het aantal taxi's de laatste jaren sterk is gestegen, is volgens de hoofdstedelijke politie een reden dat chauffeurs kwetsbaarder zijn om in zee te gaan met boeven.

"Ze moeten steeds langere dagen draaien en ook de tarieven staan door de komst van Uber onder druk. Dan komt er een moment dat sommige chauffeurs overstag gaan", zegt een rechercheur.

Het zijn vooral Albanese bendes die gebruik schijnen te maken van taxichauffeurs, stelt de rechercheur. "Bij invallen in panden die bekend zijn in het drugsmilieu, treffen we met regelmaat visitekaartjes van allerlei taxichauffeurs aan."

Onlangs werd een Amsterdamse taxichauffeur veroordeeld tot 42 maanden cel. De beste man werd schuldig geacht aan hulp verlenen aan een Albanese bende, door 30 kilo cocaïne in open tassen te vervoeren. De man van wie de tassen waren, was even daarvoor uit de auto gestapt en had de chauffeur verteld waar de tassen af te leveren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →