Taxichauffeurs slaan door, beramen aanslag op Uber
Binnenland

Taxichauffeurs slaan door, beramen aanslag op Uber.

Een gans goedemorgen allen. Hoe was uw weekend? Zin in een nieuwe werkweek? Taxidienst Uber is met haar relatief goedkope ritjes voor veel taxichauffeurs een doorn in het oog. Dat is begrijpelijk, want een regulier taxiritje in Nederland is niet goedkoop. Wanneer daar dus een concurrent om de hoek komt kijken die lagere tarieven rekent, breekt de pleuris uit. Klant blij, schandalig geprijsde taxichauffeurs boos.

Het AD heeft een Telegram-chatgroep ontdekt met driehonderd anonieme leden. Telegram, voor wie niet weet wat dat is, is een versleutelde berichtendienst. Voorheen (en misschien nu nog steeds) was dit enorm populair bij terroristen, want anoniem.

"Neem je bakstenen, vuurwerk en molotovs mee!"

De ontdekte chatgroep, genaamd WegMetUber, blijkt driehonderd leden te hebben die zich compleet veilig wanen en de gekste uitspraken doen. Wat denkt u van een heuse oproep tot het bestormen van een Uber-kantoor, op 20 maart om 16.00 uur in Amsterdam? Daar moet dus niet gepraat worden, want "neem je bakstenen, vuurwerk en molotovs mee!"

Nog een idioot bericht: "We moeten samen Uber binnenstormen. Met veel man. Ons doel: Uber moet slecht in de media komen!" valt er te lezen. "Als Uber weg is, dan is iedereen blij."

Ook Uber-chauffeurs in de chatgroep

Saillant is dat de groep ook een aantal Uber-chauffeurs behuist. Die leden werken weliswaar voor het taxibedrijf, maar zijn boos op hun werkgever door de procentuele stijging van de commissie die zij moeten afstaan.

De politie is in ieder geval op de hoogte van de mogelijke aanval en doet onderzoek. Ook Uber zelf is geïnformeerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →