Tbs'er kon medische dossiers inzien
Buitenland

Tbs'er kon medische dossiers inzien.

Een voormalig cliënt van tbs-kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven heeft een medewerker omgekocht om toegang te krijgen tot zijn medische dossier. Met het wachtwoord kon hij ook de dossiers van andere patiënten bekijken. Dat heeft de ex-cliënt, Cees Puts, ook daadwerkelijk gedaan.

 

Puts zei dat in het programma Kraak van Omroep Brabant. Hij betaalde een medewerker van de Eindhovense kliniek 1500 euro voor de toegang. Daarmee kon hij naast zijn eigen gegevens ook de gegevens over medicatie, behandeling en de criminele geschiedenis van andere cliënten bekijken.

De Woenselse Poort zegt dat er geen lek is gevonden en dat er geen bewijs is dat Puts toegang had tot de systemen. Puts wijst er echter op dat alle wachtwoorden zijn gewijzigd, nadat bekend was geworden dat hij inzage had in de patiëntendossiers.

De Woenselse poort heeft al vaker negatief het nieuws gehaald. Drugs zouden er makkelijk te verkrijgen zijn, tbs'ers nemen vaak zonder toestemming en dagje vrij en medewerksters pappen aan met bewoners.

Alle artikelen geladen. Overzicht →