Te koop: studentenkamer (9m2) v.a. 62.000 euro
Binnenland

Te koop: studentenkamer (9m2) v.a. 62.000 euro.

Op kamers gaan is het begin van de mooiste tijd van je leven, maar niet voor de portemonnee van je ouders. Kijk maar naar de oververhitte kamermarkt in Amsterdam, waar tegenwoordig bezemkasten van 9m2 worden aangeboden vanaf 62.000 euro. 

Volgens de makelaar is de noviteit een uitgelezen kans voor ouders om een goede investering te doen in plaats van veel geld weg te gooien aan de kamerhuur van hun kroost. Omgerekend kosten de kamers 7.000 euro per vierkante meter, berekende de NOS. De gemiddelde prijs per vierkante meter in Amsterdam is 4.083 euro. 

De kopers hebben minder rechten dan bij de koop van normale appartementen en huizen. Zo is het niet mogelijk een hypotheek aan te vragen en is er geen appartementsrecht. Omdat het om een ondergesplitst appartement gaat, is ook niet duidelijk hoe het zit met de aansprakelijkheid van de bewoners. 

De constructie is wel legaal volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH). "Maar 62.000 euro is ongelooflijk veel geld voor heel erg weinig ruimte. De koop van een studentenkamer kan moeilijk gezien worden als een goede investering. Van zo'n kleine kamer kom je mogelijk nooit meer af."

Alle artikelen geladen. Overzicht →