Teeven jaagt advocaten op stang
Binnenland

Teeven jaagt advocaten op stang.

De roemruchte Fredje Teeven(deal) heeft twee koepelorganisaties van advocaten tegen zich in het harnas gejaagd door shoquerende uitspraken te doen in een interview met De Groene Amsterdammer.

In het deze week gepubliceerde vraaggesprek stelt de voormalig staatssecretaris van Justitie dat de bezuiningingen op de advocatuur dienden om meer mensen achter slot en grendel te krijgen. Daarnaast ligt Teeven er niet wakker van als mensen onterecht achter de tralies zitten. Dat is niet wat hij wil, maar dat heeft u volgens Fred zelf veroorzaakt met uw roep om meer veiligheid en strengere straffen. Had u daar maar niet over moeten zeuren.

Overigens ontkent Fredje tegenover de Volkskrant dat hij dergelijke uitlatingen heeft gedaan. Naar eigen zeggen heeft hij in de tijd dat hij Kamerlid was weliswaar contact gehad met de desbetreffende journalist, maar het artikel nooit geaccordeerd. Henri Beunders, schrijver van het artikel, weerspreekt dit. "Teeven heeft de uitspraken wel degelijk gedaan en hij wist ook dat ik dit ging publiceren. Het artikel is meerdere keren aan hem voorgelegd. Ik heb de bevestiging dat hij het heeft ontvangen, maar hij heeft er niet op gereageerd", aldus Beunders.

Alle artikelen geladen. Overzicht →