Tegenslag Verstappen in derde vrije training
Sport

Tegenslag Verstappen in derde vrije training.

Max Verstappen kon vandaag door problemen met de versnellingsbak van zijn auto van Red Bull nauwelijks in actie komen bij de derde vrije training voor de Grote Prijs van België. Hij reed op het circuit van Spa-Francorchamps al snel de pitsstraat weer in en kon daardoor geen tijd neerzetten. Een sensor in de versnellingsbak verwerkte niet naar behoren.

 

Als versnellingsbak moeten worden vervangen, dan wordt Verstappen mogelijk morgen vijf plekken teruggezet bij de startopstelling. Hij verraste gisteren nog door in de vrije trainingen de beste tijd te noteren.

Vandaag was Fin Kimi Raikkonen in zijn Ferrari de beste met een tijd van 1.47,974. Hij bleef Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo voor (1.48,189). De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) eindigde als derde in 1.48,297.

Fileleed voor fans

De problemen voor Verstappen waren ook een tegenvaller voor de vele duizenden Nederlandse fans die voor hun held naar België zijn gekomen. De Nederlandse coureur veroorzaakte zelfs een file, weet het ANP. Tienduizenden fans uit ons land zagen hun kans schoon om onze coureur live in actie te zien. Daardoor begint de Verstappenfile volgens de ANWB al bij de Nederlandse grens. 

Hamilton

Lewis Hamilton verving opnieuw onderdelen van zijn motor tijdens de training. De Brit was met zijn Mercedes al dertig plaatsen teruggezet omdat hij dit eerder ook al had gedaan. Hij moet nu officieel 55 plekken naar achter. Er doen maar 22 auto's mee, maar hij moet zondag in ieder geval helemaal achteraan starten.

De kwalificatietraining begint vandaag om 14.00 uur. Morgen is de echte F1-wedstrijd. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →