'Tegenspraak coronabeleid niet op prijs gesteld, daarmee creëer je verdeeldheid'

'Tegenspraak coronabeleid niet op prijs gesteld, daarmee creëer je verdeeldheid' 

02 september 2021 - 13:45

Economie-commentator bij BNR Kees de Kort vindt dat we met het coronabeleid teveel vertrouwen op wat specialisten zeggen. De discussie met hen wordt uit de weg te gaan en er is te weinig ruimte voor zij die een andere mening hebben: "De verantwoordelijken zoals het RIVM komen nooit met een verhaal. Ze zeggen gewoon dat iets is zoals het is en de 'wappies' worden niet serieus genomen."

In de nieuwe aflevering van de Podcast Op z'n Kop! wordt op basis van cijfers de ernst van het coronavirus besproken. Hoe gevaarlijk en dodelijk is het virus nou echt? En voor wie dan? En hadden we dit niet al veel eerder kunnen weten als we vanaf het begin af aan beter naar de cijfers van de landen om ons heen hadden gekeken?

Volgens De Kort valt het als je puur naar de cijfers kijkt allemaal wel mee met hoe ernstig het virus voor het gros van de bevolking is en was dit vanaf het begin ook al duidelijk. Waarom wordt dan zo lang vast gehouden aan het 'paniek-verhaal'? "Het heeft ook met reputatie te maken. Wat als je het RIVM bent en je beweert iets en je blijkt het achteraf fout te hebben? Je gaat dan steeds meer op zoek naar iets om je gelijk te bevestigen, zoals hoe erg de deltavariant wel niet is."

De media hebben daar ook een rol in door iedereen zwart te maken die een andere mening heeft. "Vooruitgang komt op basis van discussie: Je hebt virologen, radiologen enz. Als die wat zeggen, dan is het al snel: die heeft wel gelijk. Bovendien wordt tegenspraak niet op prijs gesteld. Daarmee creëer je ongelijkheid en verdeeldheid."

Luister nu naar de aflevering!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml