Tele2 gaat online haters te lijf met liefde
Binnenland

Tele2 gaat online haters te lijf met liefde.

Onderzoekje van Tele2: uit het respons van ruim duizend mensen van zestien jaar en ouder blijkt dat u alle haat en negativiteit op sociale media helemaal zat bent. Gek, VVD bracht gisteren ook al een tweetje naar buiten waarin het volgens hen sociale media is dat u een negatief wereldbeeld voorschotelt.

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door PanelWizard Direct, vindt 66 procent van u dat de toon op sociale media de laatste jaren harder is geworden. Zeven op de tien Nederlanders kan inmiddels zelfs geen online haatbericht meer zien.

Om die negativiteit tegen te gaan, roept Tele2 u op om vanaf morgen met de hashtag #hatersgonnalove zo veel mogelijk 'positiviteit' de wereld in te pompen. Gaat u natuurlijk massaal doen. Ja toch, niet dan? U kunt ook een berg aan liefde downloaden, dat doet u hier.

'Zangeres' Famke Louise is weer even op haar monnie. Het tienersterretje is tevens zelf ook slachtoffer van internethaat en speelt  zelfs ambassadeur van deze actie. Niet dat het waarschijnlijk veel gaat helpen, een hoogleraar Mediastudies geeft tegenover de NOS aan niet te verwachten dat online haters zich direct zullen voelen aangesproken door deze campagne.

Wist u trouwens dat voormalig Oh Oh Cherso-deelneemster Bibi Breijman ook al slachtoffer is van online haatcomments? Ze heeft zelfs nachtmerries...

Maar, hebben we tenminste wel weer iets om massaal over te Twitteren. Hieronder een filmpje om u alvast te motiveren:

Alle artikelen geladen. Overzicht →