Telegraaf eist credits voor aanhouding Jos Brech
Binnenland

Telegraaf eist credits voor aanhouding Jos Brech.

Jos Brech, de man wier DNA-sporen een honderd procent match vertonen met die van de in 1998 om het leven gekomen Nicky Verstappen, werd gisteren opgepakt bij het Spaanse dorpje Castelltercol. Dat meldden we u gisteravond. 

Dan nu: Volgens De Telegraaf is 'survivalexpert' Jos Brech, door de NOS ineens Jos B. genoemd want politiek correct, aangehouden dankzij een gouden tip van een Telegraaf-lezer. De krant heeft de tip naar eigen zeggen bewust stilgehouden om het politieonderzoek niet te frustreren.

Het verlossende belletje kwam blijkbaar van ene Erik, die eigenlijk geen Erik heet, maar vanuit zijn woonplaats in Spanje fervent Telegraaf-lezer is. Erik wenst liever geen publiciteit. Dat is voor De Telegraaf trouwens maar goed ook, want anders zou het weleens zo kunnen zijn dat Erik meer credits gaat ontvangen dan De Telegraaf.

Kortom: als De Telegraaf er niet was geweest, zou de Limburger dan nog verscholen in zijn tentje in de Spaanse bosjes zitten? Natuurlijk niet. Anonieme Erik heeft vermoedelijk gewoon verschillende media benaderd en de krant van wakker Nederland doet nu net alsof zij een heldenrol hebben vertolkt in de zoektocht.

U mag er van vinden wat u wilt. Wij zijn vooral blij, en dat staat voorop, dat de nabestaanden na 20 jaar antwoorden gaan krijgen op het verlies van hun familielid.

Alle artikelen geladen. Overzicht →