Teller transferwindow Premier League al boven 700 miljoen
Sport

Teller transferwindow Premier League al boven 700 miljoen.

De voetbalmiljoenen worden weer kwistig uitgegeven deze zomer. Inclusief de transfer van Paul Pogba van Juventus naar Manchester United staat de teller van de Engelse Premier League al op 600 miljoen pond, zo'n 711 miljoen euro. Met nog een maand te gaan tot het sluiten van de transfermarkt, is de kans groot dat voor het eerst meer dan 1 miljard pond uitgegeven gaat worden.

De duurste aankoop deze zomer is ongetwijfeld Paul Pogba, die voor het bizarre bedrag van bijna 133 miljoen van Turijn naar Manchester verhuist.

Maar Manchester United is niet de enige club die geld uitgeeft als water, aldus The Sun die de cijfers op een rijtje zette. Liverpool van de Duitse trainer Jurgen Klopp heeft inmiddels bijna 75 miljoen uitgegeven. Sadio Mane is met ruim 40 miljoen euro de duurste aankoop, gevolgd door onze eigen Georginio Wijnaldum voor 30 miljoen.

Ook Chelsea koopt er weer wat spelers bij. De club van de Rus Roman Arkadyevich Abramovich wist voor ruim 73 miljoen euro N'Golo Kante los te weken van landskampioen Leicester en Michy Batshuayi van Marseille.

Niet alleen de grote clubs, ook de kleinere laten het geld rollen. Ook clubs als Bournemouth, Watford en Stoke geven dankzij de hoge opbrengsten uit tv-gelden tientallen miljoenen uit. 

The Sun maakte een tussenstand van de transfermiljoenen tot nu toe.

Alle artikelen geladen. Overzicht →