Ten onrechte veroordeelde Amerikaan na 25 jaar vrij
Buitenland

Ten onrechte veroordeelde Amerikaan na 25 jaar vrij.

Een man uit Philadelphia is gisteravond vrijgelaten nadat hij 25 jaar in de gevangenis heeft gezeten voor een verkrachting en moord die hij niet gepleegd had.

Anthony Wright kreeg een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating aan zijn broek nadat hij was veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een 77-jarige vrouw in 1991. Wright was twintig toen hij achter de tralies verdween. Hij gaf de misdaad aanvankelijk toe maar vertelde later dat zijn ondervragers met fysiek geweld hadden gedreigd als hij niet zou bekennen. Bij de oorspronkelijke rechtszaak ontsnapte Wright ternauwernood aan de doodstraf.

Twee jaar geleden bleek uit DNA-onderzoek dat Wrights DNA niet te vinden was op de kleding die hij volgens de openbaar aanklager droeg ten tijde van de moord en dat het sperma dat op het lichaam van het slachtoffer was gevonden ook niet van hem was, meldt NY Daily News. De werkelijke dader bleek een crackverslaafde te zijn geweest die inmiddels al is overleden.

"Ik ben nu zo emotioneel, je hebt geen idee. Dit is een geweldige dag," vertelde Wright na zijn vrijlating aan lokale media. Het is de 344e keer dat een Amerikaanse veroordeelde alsnog wordt vrijgesproken na hernieuwd DNA-onderzoek.

Alle artikelen geladen. Overzicht →