Ter Apel bomvol, asielzoekers pitten buiten op grasveld

Ter Apel bomvol, asielzoekers pitten buiten op grasveld 

11 mei 2022 - 10:25

U denkt misschien dat het bij u in de omgeving bomvol is, maar nergens in Nederland is het bomvoller dan in asielzoekerscentrum Ter Apel. Daar was afgelopen nacht letterlijk geen plek meer voor nieuwe veiligelandiërs asielzoekers die tot diep in de nacht bij de hekken moesten wachten en buiten in het gras moesten slapen. Tot ontsteltenis van VluchtelingenWerk, dat spreekt van "een nieuw dieptepunt".

"Aan het einde van dinsdagavond stonden zo'n vijftig tot zestig asielzoekers bij de hekken van het aanmeldcentrum. De groep dreigde de nacht buiten te moeten doorbrengen, omdat er geen plek voor hen was bij de opvanglocatie. Een aantal mensen lag al onder een deken op de grond. Uiteindelijk was er ruimte gevonden in Budel, maar het vervoer daar naartoe kon niet meer geregeld worden. Daarna is besloten de groep onder te brengen in wachtruimtes in het aanmeldcentrum, zonder bed, maar wel met een dak boven het hoofd."

Valt ook allemaal niet mee, maar dit is nou eenmaal beleid in ons landje. Reden voor links Nederland om uit te halen naar het kabinet. "Verschrikkelijk en mensonterend", vindt GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger. "De asielopvang is een puinhoop", aldus SP-Kamerlid Jasper van Dijk en "Het is te triest voor woorden" volgens PvdA'er Kati Piri.

Overigens hebben wel meer mensen in Nederland geen dak boven het hoofd, maar daar hoor je nu niemand over. VluchtelingenWerk benadrukt dat er een structurele oplossing moet komen 'om dit soort omstandigheden' bij Ter Apel te voorkomen. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) doet nu een beroep op alle gemeenten om te helpen met een betere spreiding van asielzoekers.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml