'Ter Apel heeft genoeg van asieltuig' 

08 februari 2018 - 13:00

Ho, ho. Even wachten allemaal. Wij verzinnen dit niet, dus voordat u in paniek naar de telefoon grijpt, gaat screenshotten en schande spreekt van bovenstaande kop: wijs uw deugende vingertjes maar lekker de andere kant op, comprende?

Mooi, dat is dan afgesproken. Wat is het geval? Ondernemers in asielhoofdstad Ter Apel schijnen knettergek te worden van 'kansloze' asielzoekers, dat zijn Europese aanwinsten uit pakweg Marokko, Tunesiƫ of Algerije. Het dorp blijkt in vrij korte periode te zijn omgetoverd tot no-go-area voor alles en iedereen die niet uit de betreffende landen komt.

Bedreigingen, diefstal, en intimidatie zijn er heden ten dage meer regel dan uitzondering, zo verklaart supermarktmanager Harry Stuulen. "Vorige week hebben we nog iemand aangehouden die probeerde met een volle boodschappentas de winkel uit te lopen zonder te betalen. Echte vluchtelingen zijn van harte welkom, maar met het tuig uit de veilige landen zijn we echt klaar mee hier in het dorp."

Het is te bizar voor woorden, maar omdat de overlast zijn weerga niet kent heeft de supermarkt nu besloten tot het inhuren van extra beveiliging. Boetes en zelfs gevangenisstraffen lijken ook geen enkel effect te hebben, als in dweilen met de kraan open. "Deze mensen hebben dan een straf, maar morgen staan er weer nieuwe mensen voor de deur uit deze landen. Dan is het wachten op de volgende winkeldiefstal."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie