Ter Apel: Stop met uitdelen goedbedoelde rotzooi

Ter Apel: Stop met uitdelen goedbedoelde rotzooi 

29 augustus 2022 - 12:35

Het is ook nooit goed hè...? Het is een puinhoop bij aanmeldcentrum Ter Apel en dat kon u niet over uw hart verkrijgen. Vandaar dat er afgelopen weekend door vrijwilligers veel spullen zijn uitgedeeld aan de arme wachtende asielzoekers. 

Ook niemand minder dan Glennis Grace deelde spullen uit. De zangeres pakte het groots aan en arriveerde met liefst zeven auto’s en een aanhanger vol met onder meer speelgoed, kleding en hygiënische producten. Super goede actie, we zijn die klappen in de supermarkt weer helemaal vergeten, maar wat blijkt? Daar zitten de mensen in Ter Apel eigenlijk helemaal niet op te wachten. Doordat een overvloed aan onbruikbare spullen is achtergelaten is een 'gespannen en stressvolle situatie' ontstaan.

"Hulporganisaties roepen vrijwilligers op om hiermee te stoppen. Het COA sluit zich hierbij aan. "Het is goed bedoeld, maar het zorgt voor chaotische situaties en draagt niet bij aan de rust", aldus een woordvoerder." Er was blijkbaar zó veel gebracht dat er nog heel veel spullen overbleven. "Het is echt een beetje een puinhoop geworden", verzucht Roos Ykema, voorzitter van MiGreat, een stichting die opkomt voor de belangen van migranten en vluchtelingen, tegenover het AD.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml