Update: Terneuzen: yes, Wilders komt niet 

21 maart 2018 - 13:13

Geert Wilders zal vanavond in het gemeentehuis in Terneuzen de verkiezingsuitslagen afwachten. Daar is de gemeente allesbehalve blij mee, want zoals u weet vergt een bezoekje van de blonde PVV-voorman de nodige veiligheidsmaatregelen.

Zo wordt er tussen 17.00 uur en 21.00 uur een 'bomcheck' gedaan in het gebouw, waardoor het pand wordt afgesloten. Daarnaast moeten alle bezoekers streng worden gecontroleerd en gefouilleerd.

Burgemeester ontstemd

Burgemeester Jan Lonink heeft het maar moeilijk met de komst van Wilders (die hem niet eens ingelicht heeft over zijn bezoek maar dat middels een ANP-bericht kenbaar heeft gemaakt) naar 'zijn' gemeentehuis. Kost een hoop geld, aangezien Terneuzen verantwoordelijk is voor de beveiliging.

Wellicht kan hij de kosten verhalen op de personen die schuldig zijn aan het feit dat Wilders geen andere mogelijkheid heeft.

Lonink stelt het jammer te vinden dat naast alle maatregelen ook de aandacht voor lokale partijen zal ondersneeuwen door de komst van Wilders.

Ondanks het ontmoedigingsbeleid is hij niet van plan Wilders te weigeren. Dat kan trouwens ook niet, want openbare bijeenkomst. Wel heeft hij  landelijke PVV-leden en leden van de gemeente Tholen gevraagd weg te blijven uit Terneuzen. Daar geeft men volgens Lonink gehoor aan.

Wie ook verstek laat gaan, is de lokale afdeling van de SP. De tomaatjes willen niet samen met Geert worden gezien. Gerustelling: dat is andersom vast hetzelfde.

Update 13.13 uur:

Geert Wilders komt toch maar niet naar Terneuzen om de uitslagen te volgen. "Gelet op de reacties vanuit de politiek in Terneuzen en de mogelijkheid dat daardoor de verkiezingsavond niet het feestelijke karakter krijgt die zo’n avond zou moeten hebben, is besloten de uitslagenavond in Terneuzen niet bij te wonen", zo luidt het persbericht.

Burgemeester Lonink is dan ook in zijn nopjes. In een reactie heeft hij het over "een winstpunt voor de lokale democratie". De conclusie om toch niet af te reizen naar de Zeeuwse plaats is volgens hem "volledig getrokken" door de PVV-leider.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie