Upd: Aanslagpleger is Duits, had psychische problemen 

07 april 2018 - 18:48

Vanmiddag is in de Duitse plaats Münster, zo'n 65 kilometer van Enschede, een man met een bestelbusje ingereden op een terras. Na de aanslag heeft de dader zichzelf doodgeschoten. Bij de verschrikkelijke daad zijn naast de dader nog drie anderen om het leven gekomen. Ruim dertig mensen raakten gewond, van wie er zes in levensgevaar verkeren.

Het gebied is momenteel een complete chaos. De politie, die met een gigantisch aantal op de been is, probeert overzicht te creëren door op te roepen in hemelsnaam niet naar de rampplek af te zakken.

Het lijkt erop dat de dader alleen handelde, volgens de politie wordt er niet gezocht naar handlangers. Wél zoekt een speciale eenheid momenteel naar mogelijk verstopte explosieven, in het voertuig van de dader is een verdacht object aangetroffen.

Politiefunctionaris Erich Rettinghaus zegt: "Er is continu gevaar voor terreuraanslagen in Duitsland geweest. Nu is ook Noordrijn-Westfalen getroffen. Tot nu toe hebben we aanslagen hier kunnen verijdelen. Nu moeten we de toedracht onderzoeken en mogelijke handlangers arresteren."

Nederlandse politici hebben inmiddels medeleven betuigd via Twitter.

Update 19.49 uur: Volgens Der Spiegel is de 48-jarige Duitser Jens R. verantwoordelijk voor de aanslag. De politie heeft dit nog niet bevestigd.

Bij R. zouden in het verleden psychische problemen zijn vastgesteld. Hij zou eerder ook al eens een zelfmoordpoging hebben ondernomen.

Update 20.12 uur: Ook Bondskanselier Merkel heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie