Terreurdeskundigen maken Amnesty met grond gelijk
Binnenland

Terreurdeskundigen maken Amnesty met grond gelijk.

Gisteren wijdden wij een artikel aan een door Amnesty International en het Open Society Justice Initiative opgesteld rapport over de 'barre omstandigheden' waar potentiële terroristen dagelijks onder te lijden hebben in het Nederlandse gevangeniswezen.

Het rapport, waarin Amnesty vooral heel erg veel medelijden toont met terroristen, is inmiddels ook op de burelen verschenen van terreurdeskundigen.

Die zijn op hun beurt met stomheid geslagen over de uitkomsten van het onderzoek. Het wordt zelfs nóg gekker. Voormalig terreurlid van de Haagse Hofstad groep, die zelf jarenlang opgesloten zat in op de terroristenafdeling in Vught, stelt dat het rapport van Amnesty "ideologische apekool" is.

Nou mensen, als zelfs voormalig terroristen het afkraken van Amnesty prefereren boven de slachtofferrol, dan kunt u best vraagtekens zetten bij het waarheidsgehalte van het onderzoek.

Leids hoogleraar contraterrorisme Edwin Bakker is woest over de 'belachelijke' conclusies die Amnesty heeft getrokken. Voor straf heeft hij zijn donateurschap van de stichting opgezegd. Bakker gaat zelfs nog een stapje verder door te stellen dat "Amnesty zich voor het karretje heeft laten spannen door extremisten."

Bent u onverhoopt donateur van een stichting die terroristen beschermt? Daar kunt u makkelijk vanaf komen. Opzeggen kan hier.

Alle artikelen geladen. Overzicht →