Terreurpolitie overmeestert Enschedese scholieren
Buitenland

Terreurpolitie overmeestert Enschedese scholieren.

Tijdens een studiereisje naar Berlijn van het Bonhoeffer College in Enschede zijn vorige week twee leerlingen door de Duitse antiterreureenheid opgepakt. 

De arrestatie gebeurde door agenten met bivakmutsen en zware wapens. Al snel hadden ze door dat het om Nederlandse scholieren ging en de jongens werden kort daarna vrijgelaten. Al met al zijn de pubers aardig in schok en is de school druk bezig met de nazorg van de twee jongens.

Drie scholieren werden toen ze het hotel in Berlijn uitliepen opgepakt door een speciale politie-eenheid. Een van de jongens zag er zo jong uit dat hij weer terug het hotel in werd gestuurd, de andere twee werden meegenomen en gescreend.

De directrice van de school, Joyce Ottenhof, vertelt aan De Telegraaf dat Slachtofferhulp en wijkcoaches zijn ingeschakeld. De Duitse politie gaf donderdagavond in het hotel uitleg over de actie: "Dit soort acties zijn nodig om Berlijn veilig te houden. Duidelijk is dat na de aanslag vorig jaar alles op scherp staat. Dit was gewoon pure pech. Deze jongens waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek."

Alle artikelen geladen. Overzicht →