OM verlengt detentie terreurverdachte Jimmy F.
Binnenland

OM verlengt detentie terreurverdachte Jimmy F..

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de 22-jarige oer-Hollandse (deugers, letten we even op?!) Jimmy F. uit Zevenbergen langer achter slot en grendel te houden.

Snappen wij helemaal niets van, want Jimmy is volgens buurtgenoten en kennissen gewoon een hele vriendelijke gozer die zijn vrije uurtjes graag achter zijn computerscherm spendeert. Bij voorkeur op de chatapplicatie Telegram, DE plaats waar terreurtuig toenadering tot elkaar zoekt. Dat dan weer wel.

Nu hebben ze die aardige Jimmy vooralsnog zomaar in beperking gezet. Hij kan momenteel dus even niet doen wat Jimmy het liefst doet; aardig zijn. Wanneer F. weer door kan gaan met aardig zijn is nog niet duidelijk. De rechtbank gaat door middel van een toetsing bepalen of zijn aanhouding al dan niet terecht is.

Voordat u twee dingen door elkaar haalt, een toetsing is dus een tussenstap van een voorgeleiding. Een voorgeleiding is volgens een woordvoerster van het OM momenteel onmogelijk omdat naast het feit dat het onderzoek nog loopt, het weekend ook nog eens voor de deur staat. En werken in het weekend. Hmm. Nee. Geen goed plan.

Het OM wil de eventuele rol van F. in de terreursoap rondom het afgelaste concert van rockband Allah-las in de Maassilo nog niet aan de grote klok hangen. Wel is bekend dat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristische dreiging.

Onze roze kompanen van GeenStijl openbaarden vanmorgen een anoniem ingezonden e-mail, waarin gesteld wordt dat de student Integrale Veiligheidskunde juist geprobeerd heeft een bekentenis van een vermoedelijk Islamitische Staat-lid over een mogelijke aanslag in Rotterdam uit te lokken.

Die Jimmy toch. Snapt Nederland er dan werkelijk helemaal niets van?

Alle artikelen geladen. Overzicht →