Terreurverdachte Lieke S. krijgt mediaverbod 

30 maart 2018 - 16:01

Ahhh... En ze wilde nog wel zo graag een boekje open doen over hoe ze als christen zich bekeerde tot de islam en naar Syrië afreisde, maar ze mag dat niet. Het Openbaar Ministerie heeft 'Hayan' - vroeger luisterende ze nog gewoon naar de naam Lieke - S. een mediaverbod opgelegd, voor 'haar eigen veiligheid'.

Het OM beschouwt deze Lieke Hayat S. uit Helmond als terreurverdachteDe vermeende Syrië-gangster werd in september 2016 in het Turks/Bulgaarse grensgebied aangehouden. Volgens justitie was ze daar omdat ze onderweg was naar IS.

Zelf beweert ze uiteraard onschuldig te zijn en om dat uit te leggen zou ze in totaal drie interviews geven in de media, waarvan de eerste afgelopen zondag was in het Omroep Brabant-programma KRAAK. Gelukkig hebben we daar de beelden nog van.

Want het Openbaar Ministerie steekt een stokje voor de andere twee interviews door haar een mediaverbod op te leggen. Volgens haar advocaat is veiligheid een van de redenen daarvoor. Zo zou er naar aanleiding van haar optredens maatschappelijke onrust kunnen komen.

Houdt ze zich niet aan het mediaverbod, dan moet ze weer terug naar de bak en haar proces daar afwachten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie