Terreurverdachte Lieke S. krijgt mediaverbod
Binnenland

Terreurverdachte Lieke S. krijgt mediaverbod.

Ahhh... En ze wilde nog wel zo graag een boekje open doen over hoe ze als christen zich bekeerde tot de islam en naar Syrië afreisde, maar ze mag dat niet. Het Openbaar Ministerie heeft 'Hayan' - vroeger luisterende ze nog gewoon naar de naam Lieke - S. een mediaverbod opgelegd, voor 'haar eigen veiligheid'.

Het OM beschouwt deze Lieke Hayat S. uit Helmond als terreurverdachteDe vermeende Syrië-gangster werd in september 2016 in het Turks/Bulgaarse grensgebied aangehouden. Volgens justitie was ze daar omdat ze onderweg was naar IS.

Zelf beweert ze uiteraard onschuldig te zijn en om dat uit te leggen zou ze in totaal drie interviews geven in de media, waarvan de eerste afgelopen zondag was in het Omroep Brabant-programma KRAAK. Gelukkig hebben we daar de beelden nog van.

Want het Openbaar Ministerie steekt een stokje voor de andere twee interviews door haar een mediaverbod op te leggen. Volgens haar advocaat is veiligheid een van de redenen daarvoor. Zo zou er naar aanleiding van haar optredens maatschappelijke onrust kunnen komen.

Houdt ze zich niet aan het mediaverbod, dan moet ze weer terug naar de bak en haar proces daar afwachten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →