'Terreurverdachten Eindhoven: Rutte en Wilders ontvoeren en onthoofden'

'Terreurverdachten Eindhoven: Rutte en Wilders ontvoeren en onthoofden' 

06 januari 2022 - 13:39

Het is vandaag 6 januari en dat is de dag dat in de rechtbank van Rotterdam de eerste voorbereidende zitting plaatsvindt in de zaak tegen 'acht mannen uit Eindhoven', die onder meer verdacht worden van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Volgens het Openbaar Ministerie spraken zij over het vermoorden van onder anderen premier Mark Rutte en PVV'er Geert Wilders.

De mannen spraken over de politici "door de kop poppen" of "ontvoeren en onthoofden tijdens een livestream". Ze zouden regelmatig gezellig samen IS-filmpjes en instructievideo's over het maken van wapens en bommen hebben gevonden. Die wapens of explosieven zijn overigens niet gevonden. Ook waren er geen concrete plannen of data voor een aanslag, zei de officier. Maar concrete plannen of niet, het feit dat je alleen al dit doet is al erg genoeg natuurlijk.

De verdachten zelf ontkennen (natuurlijk) met klem. Volgens hen waren het slechts foute en slechte grappen van een groep bekenden die samen trainden in een garagebox in Eindhoven. Advocaat Peter Plasman die twee verdachten bijstaat zegt dat er geen sprake is van terrorisme en sprak eerder al van 'een melige bui'. Volgens hem is de vrijheid van meningsuiting hierin erg belangrijk: "de vrijheid om walgelijke filmpjes mogen te bekijken en hele foute grappen te maken."

Juist ja, wordt vervolgd... De PVV-leider himself is trouwens ook bij de zitting aanwezig:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml