Terroristen doen huilie huilie in gevangenis
Binnenland

Terroristen doen huilie huilie in gevangenis.

Terroristen die in de gevangenis in Vught zitten, hebben een klachteninventarisatie van 32 pagina's vol geschreven over wantoestanden onder de naam: 'Aanklacht tegen de Terroristen Fabriek'. Ook hebben ze ideeën over hoe zij beter behandeld zouden kunnen worden.

De terroristen zeggen dat de gevangenis helemaal niet lijkt op een hotel, zo weet het AD. Ze zijn van mening dat hen continu onrecht wordt aangedaan en zij eisen een betere behandeling. Ze schrijven: "Het regime is zo sober, dat het niet veel beter is dan de isolatie-strafcel." De jihadi's willen niet met een imam praten, omdat er altijd iemand meekijkt of luistert. Camera's met microfoon zijn overal aanwezig, douche en toilet uitgezonderd. Ook vinden de gevangenen het raar dat bezoek moet worden gescreend en dat het versturen van een simpele brief soms weken in beslag kan nemen, daar alles wordt nagelezen en geanalyseerd.

Het manifest der jihadi's kwam overigens door een 'menselijke fout' in het bezit van het AD. De gevangenis wilde met deskundigen beoordelen of het kon worden geweigerd dat een jihadist het stuk per post zou verzenden. Dit gebeurde dus klaarblijkelijk niet. André Seebregts, advocaat van de moslimterroristen, zegt dat er inmiddels "constructieve gesprekken gaande zijn over de inhoud van het regime." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →