Terugkeer-jihadi mept vijf Belgische cipiers ziekenhuis in
Buitenland

Terugkeer-jihadi mept vijf Belgische cipiers ziekenhuis in.

Een enorm succes, de toelating van teruggekeerde Syriëgangers. Dat hebben onze zuiderburen gisteren aan den lijve ondervonden. Letterlijk, want in de gevangenis van Hasselt sloeg en schopte een 37-jarige  Tsjetsjeen vijf bewaarders het ziekenhuis in

De terrorist, die in België een 'extreem gewelddadige reputatie heeft', werd gistermorgen overgebracht vanuit de gevangenis in Brugge omdat hij ook daar met regelmaat voor 'problemen' zorgde.

Tijdens het uitdelen van de maaltijden, rond 16.30 uur, sloegen alle stoppen bij hem door. Ondanks dat de man op de verhoogde veiligheids-afdeling zit, slaagde hij erin vijf cipiers het ziekenhuis in te slaan.

Het incident betekent dat alle gevangenen nu worden gestraft. Om de veiligheid te kunnen waarborgen zullen er de komende 24 uur geen wandelingen, activiteiten en bezoeken worden toegestaan. Het gevangenispersoneel doet alleen aan uit uitdelen van maaltijden en verleent eventuele medische zorg.

Wat er met de geflipte Tsjetsjeen gaat gebeuren is nog niet bekend. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij een plekje op de deradicaliseringsafdeling zou krijgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →