Tesla nu ook in China onder vuur vanwege crash
Tech

Tesla nu ook in China onder vuur vanwege crash.

Na het fatale ongeluk twee weken geleden in Baarn werd er een onderzoek ingesteld naar Tesla. Nu ligt Tesla in China ook onder vuur vanwege een ongeval. Deze keer heeft de onfortuinlijke bestuurder waarschijnlijk wel de autopilot gebruikt. 

In een reportage van het Chinese CCTV wordt gesteld dat de dodelijke crash in januari van de 23-jarige Gao Yaning komt door de autopilot. In de reportage zijn beelden te zien van een dashcam waarop te zien is hoe hij langzaam inrijdt op een vrachtwagen.

Volgens een ambtenaar die de crash heeft onderzocht stond tijdens de crash de autopilot aan. De familie van de man sleept daarom Tesla voor de rechtbank. Wat daar uit is gekomen is nog niet bekend, daar het in China vakantie is. 

Tesla beweert dat de onderzoekers hebben geweigerd om het bedrijf te betrekken bij het onderzoek naar de crash en kan daarom niet bevestigen of het ongeval te wijten is aan de autopilot. In Florida loopt er momenteel ook een onderzoek naar een dodelijk ongeval door de autopilot, meldt AP.

Klik hier om de videoreportage te bekijken van onze Chinese evenbroeders. Vanaf 0:35 zijn de beelden te zien van de Chinese crash.

Alle artikelen geladen. Overzicht →