Tesla onthult plannen met zonnepanelen
Tech

Tesla onthult plannen met zonnepanelen.

Tesla wil in samenwerking met Panasonic zonnepanelen gaan bouwen. Het plan is er, maar een officieel contract moet nog komen. Tesla wil zonnepanelenmaker SolarCity overnemen om het plan te realiseren. Daarvoor moeten eerst de aandeelhouders van Tesla en Solarcity op 17 november gaan stemmen.

In een blog op Tesla's website kondigt het bedrijf aan om met Panasonic in medio 2017 samen te gaan werken om zonnecellen en -modules te produceren in Buffalo, New York, waar SolarCity momenteel werkt aan de grootste zonnepanelenfabriek in Noord-Amerika. De overname van SolarCity zal Tesla volgens Forbes.com 2.6 miljard dollar gaan kosten en is daarmee de grootste overeenkomst in de historie van de zonnepanelenindustrie.

Aankondiging nieuw product

Om de aandeelhouders en het publiek te verleiden, kondigt het populaire elektrische autobedrijf aan dat er op 28 oktober een nieuw product onthuld zal worden. Tipje van de sluier: "een zonnedak-product, die samen met Powerwall 2.0 de soort producten zullen zijn die de combinatie van deze bedrijven in staat stellen om te creëren."

Zonnepanelen, waarvoor?

Tesla wil de cellen en modules gebruiken in een zonne-energiesysteem dat naadloos zal gaan werken met Powerwall en Powerpack, Tesla's producten voor energie-opslag. Met behulp van de installatie, de verkoop en de financiering van de verschillende mogelijkheden van SolarCity, wil Tesla een geïntegreerde duurzame energie-oplossing bieden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →