Tesla wil zelfrijdende auto's verhuren
Tech

Tesla wil zelfrijdende auto's verhuren.

Nu een toekomst waarin alle auto's zonder menselijke inmenging rondrijden steeds dichterbij komt, zal het concept van 'een auto bezitten' ook veranderen. Autobouwer Tesla loopt nu al vooruit op die ontwikkeling en is van plan een netwerk van zelfrijdende elektrische auto's te beginnen. 

Tesla kondigde deze week aan dat in de toekomst alle auto's uitgerust zullen worden met de mogelijkheid om volledig autonoom van punt A naar B te rijden. Tesla zou nu ook van plan zijn een soort uitleennetwerk te beginnen. Volgens Tweakers draagt dit project de naam Tesla Network en moeten de auto's als een soort taxi's gaan dienen.

Het bedrijf benadrukt echter dat het voor bezitters van auto's niet toegestaan is om geld te verdienen door de zelfrijdende auto voor bijvoorbeeld Uber te laten rijden. Familieleden en vrienden mogen uiteraard wel gebruik maken van de zelfrijdende functie.

Alhoewel alle Tesla's de hardware krijgen om autonoom rond te rijden, zal dit in eerste instantie nog niet mogelijk zijn omdat de software nog niet geoptimaliseerd is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →