Test: welke kruikenzeiker bent gij?
Entertainment

Test: welke kruikenzeiker bent gij?.

Het is de elfde van de elfde en dat betekent dat we over niet al te lange tijd weer naar hartenlust kunnen tonpraten, kwallen, hossen en meer. Veel meer. Oftewel: de voorbereidingen voor carnaval zijn in alle hevigheid losgebarsten.

Jordy Graat van Omroep Brabant doet – samen met “een stel jonge Oeteldonkertjes” – vanuit Den Bosch verslag van de opening van het carnavalsseizoen. Als we de verslaggever mogen geloven, wordt het dit jaar opnieuw een doldwaze happening.

En niet alleen vanwege de speurtochten van basisscholen, waarbij allerlei “carnavaleske vragen” beantwoord dienen te worden, de parade of het volkslied van Oeteldonk, maar des te meer dankzij het feit dat de opening van vandaag op een vrijdag valt. “Iedereen die de afgelopen weken al zoiets had van ‘het kriebelt weer een beetje’, kan zijn hart ophalen”, stelt Graat zijn kijkers gerust. Niet in het minst omdat de polonaise met prins Carnaval het hele weekend voort kan duren, voordat je maandag weer met een grandioze kater in de schoolbanken of op kantoor zit.

Natuurlijk is de voorpret niet compleet, voordat ge weet welke kruikenzeiker ge bent: 

Alaaf!

Alle artikelen geladen. Overzicht →