'Teveel tbs-gekkies in Woenselse Poort'
Binnenland

'Teveel tbs-gekkies in Woenselse Poort'.

Totaalfaal tbs-kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven heeft in 2014 een extra lading zware-tbs'ers voor haar kiezen gekregen die het personeel niet aankon. Niet geheel toevallig steeg vervolgens het aantal geweldsincidenten extreem. Ook het ziekteverzuim onder het personeel schoot omhoog.

Volgens Omroep Brabant, dat stukken van de kliniek in bezit heeft, zouden de directie van de inrichting en de Dienst Justitiƫle Inrichtingen (DJI) hebben ingestemd met de 'overbevolking'. Dit zou nodig geweest zijn omdat klinieken elders in het land moesten sluiten of te maken kregen met bezuinigingen. Frappant detail is dat de Eindhovense instelling zelf ook moest bezuinigen. Ondanks dat ambtenaren van de DJI de kliniek zouden hebben geadviseerd geen extra patiƫnten te huisvesten, is daar niet naar geluisterd.

De tbs-kliniek stelt in een reactie dat Omroep Brabant de stukken onrechtmatig verkregen heeft en dat de informatie bovendien uit de context is gehaald. De DJI stelt zelfs dat er niets klopt van het artikel van de nieuwsomroep. Volgens de dienst is er helemaal geen overbevolking geweest en zijn er ook geen te zware tbs'ers geplaatst.

Alle artikelen geladen. Overzicht →