Thaise vrouw moet knielen voor dode koning
Buitenland

Thaise vrouw moet knielen voor dode koning.

Het is in Thailand streng verboden om de koning en zijn naasten te beledigen, ook al ligt 'ie onder de zoden. Een vrouw die zich online negatief uitliet over Bhumibol Adulyadej, werd gisteren met groots vertoon gedwongen om publiekelijk voor een portret van de koning te knielen.

Honderden schreeuwburgers eisten een excuses van de vrouw. Volgens The Guardian had Umaporn Sarasat lelijke dingen over Bhumibol online gezet, en dat leidt waarschijnlijk nog tot vervolging. 

Sinds de dood van Bhumibol worden Thaise lui die geen zwarte of witte rouwkleding dragen publiekelijk door het slijk gehaald. Of 't volk even normaal wil doen, vroeg een woordvoerder van de regering, want sommige mensen kunnen zich geen nieuw jankpakje veroorloven. De prijs van rouwkleding is sinds het heengaan van de koning flink gestegen, want zo werkt dat nu eenmaal met vraag en aanbod.

Het land is een jaar in rouw. Tienduizenden mensen hebben inmiddels al een pelgrimstocht naar Bhumibols laatste rustplaats in Bangkok gemaakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →