Theatergroep zoekt IS-strijders voor voorstelling
Raar

Theatergroep zoekt IS-strijders voor voorstelling.

Een ronduit bizarre advertentie van theatergroepering NTGent. De casting richt zijn pijlen in de zoektocht naar geschikte acteurs voor een theatervoorstelling over het Lam Gods op teruggekeerde Syriëstrijders.

Zoals u waarschijnlijk wel weet betreft het schilderij van de gebroeders Van Eyck waar het theaterstuk naar vernoemd is een voorstelling uit de bijbel (u weet wel, dat heilige boek voor christenen). De productie is dan ook op zoek naar onder andere een Adam en een Eva, een Abel en een Kaïn en vertolkers van de Rechtvaardige Rechters.

Ook acteurs die de kruisvaarders willen spelen kunnen zich melden. En in onze huidige samenleving is er natuurlijk maar één groep fanatiek gelovigen die echt gekipt is voor deze rol: IS-strijders. "Vecht u voor u overtuigingen? Voor God? Vocht u voor IS, voor andere religies?" luidt dan ook de advertentie.

Kritiek op podium bieden aan terroristen

Even hoor,  naarst dat het om een christelijk verhaal gaat zou u uw vraagtekens kunnen plaatsen bij het letterlijk bieden van een podium aan 'strijders' die mogelijk de gruwelijkste misdaden hebben gepleegd, zeker in België. Wat ons betreft is NTGent dan ook helemaal de weg kwijt.

Ook bij onze zuiderburen is kritiek: "Ik vraag mij af in hoeverre het verantwoord is om een teruggekeerde strijder zo’n platform te bieden, twee jaar na de aanslagen in Brussel", zegt 'jihadkenner' Pieter Van Ostaeyen dan ook tegen Het Laatste Nieuws.

Alle artikelen geladen. Overzicht →