Theo Hiddema en Thierry Baudet kapotbedreigd 

06 februari 2018 - 11:25

Welkom in Nederland, buiten de landsgrenzen bekend om de zogenaamde gastvrijheid. Landinwaarts bekend om de intolerantie jegens alles en iedereen die er een andere mening op nahoud. En wat gaat het hard achteruit in dit ooit zo wonderschone polderlandschap, heden ten dage te vergelijken met het leefklimaat in een favela.

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Theo Hiddema gaat gebukt onder de enorme stroom aan dreigementen die hij al maandenlang per telefoon en per e-mail ontvangt. De 73-jarige advocaat stelt in een interview met De Telegraaf dat er "zojuist weer iemand belde die mijn huis in de fik wil steken."

Hiddema houdt D66-minister Kajsa Ollongren, die onlangs uitte dat Forum voor Democratie zich schuldig maakt aan discriminatie op basis van ras, medeverantwoordelijk voor de aanhoudende hetze jegens de partij.

"Als zo'n minister het bestaat om een gekozen volksvertegenwoordiger neer te zetten als iemand die aanzet tot racisme, dan kan dat een vrijbrief zijn voor de Volkertjes. Volkert (de moordenaar van Pim Fortuyn, red.) is voor minder in actie gekomen."

Nu hij toch bezig is, wil Hiddema ook graag wat kwijt over de term racisme. "Je loopt te hoop tegen mensen die hun hele identiteit ontlenen aan dat racismedebat. Als er geen racisme bestond, zouden ze het uitvinden. En hier in Amsterdam gaat dat thema rond de gemeenteraadsverkiezingen opspelen. Hier heb je die 'one-issuepartijen' die in elke zeepbel racisme zien. Die hebben ons al heel lang op de korrel, als zouden wij racistisch zijn. Daar hebben wij heel veel last van."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie