Thierry Baudet vertrouwt uitslag stemming niet
Binnenland

Thierry Baudet vertrouwt uitslag stemming niet.

Forum voor Democratie in Amsterdam op drie zetels. Op zich voor een nieuwkomer best redelijk, maar toch wantrouwt leider Thierry Baudet de uitslag.

Zo riep Thierry Baudet de Amsterdamse burgers vooraf al op massaal te controleren of het tellen van stemmen wel eerlijk verloopt. Ook na afloop gaf meneer aan dat het systeem "zo lek als een mandje" is. Hij zegt dat hij niet weet of de telling bij de verkiezingen eerlijk is gegaan en noemt de manier waarop de telling verloopt "volstrekt onverantwoord".

Volgens Baudet kunnen er op allerlei momenten aanpassingen worden gedaan aan de uitslagen. "En de enige manier om het te checken is door aanwezig te zijn in het stemlokaal en daar de uitslag te noteren, zodat je zelf de proef op de som kan nemen", zo legt hij uit aan de NOS.

Gisteren wekte Baudet overigens de indruk dat hij totaal niet ontevreden is met de zetelverdeling. Of zou hij hier gewoon teveel champagne ophebben?

Weet u wie de verkiezingsuitslag omtrent de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar ook niet helemaal een plek konden geven? Enkele tientallen sympathisanten van de PVV. Wij gingen er polshoogte nemen.

Hebt u vertrouwen in een waterdicht telsysteem?
Net zo corrupt als pakweg Roemenië
Alles verloopt eerlijk
Ik heb niet gestemd, moet mijn mond houden
Turkse vertaling graag, ik begrijp niet
Created with PollMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →