Thuisloze mishandelt NS-beveiliger
Binnenland

Thuisloze mishandelt NS-beveiliger.

Een 25-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is gisteren in Roosendaal in de boeien geslagen omdat hij een NS-beveiliger zou hebben mishandeld.

Onder invloed van verdovende middelen werden de verdachte en zijn gabber rond 16.20 uit de trein geflikkerd. Zij waren in zwaar beschonken toestand en hadden wiet zitten roken in een coupé. Eenmaal op het perron stond de beveiliging hen al op te wachten en liep het duo, voor zover ze dat nog konden, met de beveiliging mee. Volgens BN De Stem gedroegen de twee zatlappen zich hierbij uiterst irritant tegen andere reizigers.

Toen het tweetal vervolgens in een andere trein stapte, gaf de conducteur aan dat hij de mannen niet in de trein wilde hebben. Daarop haalden de beveiligers het koppel weer uit de trein. Dit werd door de verdachte niet gewaardeerd, waarop hij één van de beveiligers tegen zijn benen trapte en hem tegen een bankje aangooide. Daarna schopte hij het slachtoffer nogmaals tegen zijn benen. De beveiliger raakte lichtgewond en had blauwe plekken en schaafwonden.

De agressieve dronkaard is door de hermandad aangehouden en meegenomen naar het politiebureau Mijkenbroek in Breda. Hij zit nog altijd vast.

Alle artikelen geladen. Overzicht →