Tien BN'ers eisen België op in nieuw spelprogramma

Tien BN'ers eisen België op in nieuw spelprogramma 

08 november 2022 - 12:12

In het avontuurlijke spelprogramma ‘De Invasie van België’ beginnen tien Bekende Nederlanders aan een welhaast onmogelijke uitdaging: België binnenvallen en het land inlijven bij Nederland. Bekende Vlamingen komen in verzet en roepen de hele Vlaamse bevolking op de Nederlanders aan te geven. Vanaf maandag 21 november wekelijks om 20:25 uur op NPO 3.

In opdracht van een mysterieuze opdrachtgever, ‘De Kolonel’, vallen tien Bekende Nederlanders België binnen met maar één doel: De Nederlandse vlag hijsen en het land claimen. Een groep Bekende Vlamingen is daar niet blij mee en probeert dit te voorkomen door alle Vlamingen te mobiliseren en zo de Nederlanders op te pakken. Een probleem voor de Nederlanders is dat ze nog geen vlag hebben. Die moeten ze verdienen door zware opdrachten uit te voeren, waarbij de Belgen op de kast worden gejaagd.

De groep Nederlanders bestaat uit vijf duo’s: Olcay en Dolshe Gulsen, Anouk Hoogendijk en Gers Pardoel, Tim Senders en Jasper Demollin, Tess Milne en Simon Zijlemans, Geza Weisz en Rapper Dio. Aan de Belgische kant zet tv- en radiopresentator Peter van de Veire voor de verdediging vijf Bekende Vlamingen in: Kat Kerkhofs, Sieg de Doncker, Slongs Dievanongs, William Boeva en Ian Thomas. Zij vormen de ‘fixers’, die de Vlaamse bevolking via radio, televisie en social media oproepen om als spion mee te doen.

De Nederlanders hebben bijna niks bij zich en zijn voor onderdak en vervoer afhankelijk van de Belgen – dezelfde mensen die potentieel naar hen op zoek zijn. Hoe groot is het improvisatie- en overlevingsvermogen van onze Nederlanders? Wie kunnen ze vertrouwen en wie niet? Wie wint met een vlotte babbel en wie wint met een pokerface?

‘De Invasie van België’ wordt geproduceerd door SimpelZodiak. Eindredactie: Jan-Pieter Stafleu en Anton Jongstra. Het programma bestaat uit 8 afleveringen en is vanaf maandag 21 november om 20:25 uur te zien op NPO 3.

Klik hier voor een trailer!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.