Duizenden schaapjes volgen Lubach, no more Facebook 

12 april 2018 - 10:10

Zo heeft die Arjen Lubach toch nog iets bereikt met zijn groots aangekondigde actie om Facebook de rug toe te keren. Van de aanmelders bij het evenement 'Bye Bye Facebook' is ruim een derde solidair gebleken door zich gedeeltelijk los te rukken uit de tentakels van het allesvernietigende (a)sociale mediamonster.

Dat blijkt uit een steekproef van NU.nl. De website checkte van ruim 8.200 van de aanmelders of het profiel vanochtend nog bestond. Bij meer dan 2.800 profielen bleek dit niet het geval, oftewel 34 procent. Omgerekend naar de ruim dertigduizend aanmelders, zou het daarom gaan om meer dan tienduizend verwijderde accounts.

Goed bezig, yo. We beginnen maar niet over kuddedieren die op een hype meeliften. Ook wachten we nog even af hoe lang het duurt voordat men concludeert dat een leven zonder Facebook geen leven is en sociaalkanaal-verlangend toch maar weer inlogt.

Leuk feitje is trouwens dat de Facebook-coupplegers nu massaal op Instagram (eigendom van Facebook HAHAHA) en Twitter laten weten doorgezet te hebben. Verwijder WhatsApp (Facebook = ook eigenaar) dan ook maar meteen. Of bent u dan ineens inconsequent?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie