Tienduizenden AstraZeneca-vaccins in prullenbak gemieterd, want regels

Tienduizenden AstraZeneca-vaccins in prullenbak gemieterd, want regels 

21 juli 2021 - 10:22

Schandalig, maar regels zijn nou eenmaal regels... En dus is het zo dat zelfs wanneer tienduizenden overbodige vaccins bij de huisarts liggen te verpieteren, een stelletje ambtenaren bepalen dat deze niet verscheept mogen worden naar arme landen waar ze het misschien wél kunnen gebruiken. 

De AstraZeneca-vaccins zijn overbodig geworden omdat iedereen tegenwoordig met Pfizer of Modena geprikt kan worden als diegene dat wil. En AstraZeneca is eng vanwege de minieme kans op Trombose. 

Dus bedachten de huisartsen een goed plan: alles wat wij niet willen doneren aan arme landen. Want, hoe eerder Covid de wereld uit is, hoe beter niet waar? Maar bij de Inspectie Gezondheid en Jeugd zijn ze blijkbaar niet van de Pandemie op de hoogte:

"In de wet staat dat geneesmiddelen die al bij artsen zijn afgeleverd voor hun patiënten niet verhandeld mogen worden. Ook niet wanneer dit gratis is en voor een goed doel.", zo legt een woordvoerder van de Inspectie in de Volkskrant uit.

Nu belandt alles dus fijn in de prullenbak, is althans de grote vrees. Volgens een woordvoerder van het RIVM zijn er tot nu toe ruim 39 duizend (!!!) AstraZeneca-vaccins als overtollig opgegeven.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml